mandag 21. april 2008

Mulesing - Australias skjulte skam

hjemmesiden til NOAH , en organisasjon for dyrs rettigheter, kan vi lese om et problem som ganske nettopp har blitt kjent for veldig mange. "Mulesing" er en grusom metode hvor huden til merino-lammenes bakdel blir flådd for å få vekk fluer. Denne praksisen har skapt sterke reaksjoner, og her i Norge oppfordrer NOAH til protest og boikott av merino-ul fra Australia.



Med tanke på at Australia er det stedet i verden som har den største bestanden av merino-sauene (mer enn 50% av verdens merino-sauer), er det derfor veldig stor sannsynlighet at du støtter denne praksisen når du kjøper merino-ull podukter her i Norge. Jeg synes dette er en viktig sak og at den er verdt å bry seg om, siden dette absolutt anngår mange av oss. Veldig ofte blir saker som dette holdt bak lyset, og de fleste vet som regel ikke hva de støtter når de handler forskjellige produkter. Derfor synes jeg det er bra at NOAH og andre dyrevernsorganisasjoner setter fokus på saker som dette, og at folk får litt mer innsikt i hvordan ting faktisk fungerer rundt om i verden. Go NOAH!

1 kommentar:

Monica sa...

Det er en helt grusom behandling av dyr! Det er fint at du bringer det frem, for det er nok mange som ikke har noe kjennskap til dette. Go NOAH!